چگونه در ایران معلم فنی حرفه‌ای شویم؟

0

امروزه معلمی یکی از حرفه‌های پرطرفدار و محبوب در میان اقشار جامعه به ویژه بانوان است، با توجه به پیشرفت‌های اخیر در کشور مبنی بر حمایت و تربیت حرفه‌ای قشر معلم بازار کار این حرفه همیشه در جامعه پا برجا بوده و حذف نخواهد شد. لذا افرادی علاقه‌مند به حرفه‌ی تدریس می‌توانند با استفاده از روش‌های تعیین شده مسیر معلمی را در ایران طی نموده و به هدف خود دست یابند، این روش‌ها عبارت است از:

ثبت درخواست از طریق آزمون طراحی شده برای آموزش و پرورش

انتخاب رشته در زمان کنکور در دانشگاه فرهنگیان

پیگیری شخصی مبنی بر تدریس در آموزشگاه و مدارس

راه‌یابی به حرفه معلمی از طریق دوره‌های برگذار شده در آموزشگاه‌های فنی حرفه‌‌ای

نکته بسیار مهم: یکی از شرایط مهم به منظور ورود به حرفه‌ای معلمی شرکت در دوره پداگوژی و دریافت مدرک آن است، به طور کلی پداگوژی به معنای گذراندن روش‌های مختلف تدریس بوده و سه قسمت اصلی آن شامل یادگیری سبک‌‌های متنوع تدریس، بررسی دقیق میزان اثر بخشی این سبک‌ها و در مرحله نهایی ارزیابی نتایج بدست آمده از این نوع سبک تدریس است.

در بیان ساده ‌تر می‌توان گفت معلم با کسب مهارت در دوره پداگوژی خواهد توانست با داشتن یک استراتژی به منظور تدریس حرفه‌ای به شکل شایسته‌تری کلاس و شاگردانش را مدیریت نموده و بالاترین سطح خدمات تدریس خود را ارائه نماید.

مراحل معلم فنی حرفه ای شدن

در ادامه مهمترین مراحل معلم شدن در مدارس فنی حرفه ای را با هم مرور میکنیم.

شرکت در آزمون معلم فنی حرفه ای

از جمله روش‌هایی مطمئن در مسیر معلم شدن در ایران شرکت در آزمون آموزش و پرورش است، که هر سال به صورت دوره‌ای در چندین زمان مختلف در طول سال برگذار شده و از قسمت آموزش و پرورش از طریق سازمان سنجش اعلام می‌شود. لذا شما عزیزان می‌توانید اقدام به ثبت‌نام و شرکت در آزمون استخدامی ‌نماید و پس از گذراندن آزمون کتبی و مصاحبه، افرادی که حداقل نمره مورد نیاز را در دو آزمون کسب نموده باشند می ‌توانند به شغل معلمی ورود پیدا نمایند.

نکته مهم: عزیزان علاقه‌مند به حرفه معلمی سعی باید سعی کنند از سال‌های قبل کنکور نسبت به کسب اطلاعات لازم (آمادگی علمی و عملی) خود اقدام نمایید، زیرا این عمل باعث تسلط بیشتر شما نسبت به سایر رقیبان شده و شانس قبولی شما را در همان سال اول کنکور به میزان چشم‌گیری افزایش خواهد داد.

انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان

افرادی که هنوز در کنکور شرکت نکرده‌اند و یا در مرحله انتخاب رشته هستند، می‌توانند از طریق انتخاب دانشگاه فرهنگیان، مسیر خود را از همان ابتدای ورود به دانشگاه مشخص نموده و در حرفه معلمی مشغول به کار شوند. به طور کلی کسانی که در دانشگاه فرهنگیان، مشغول تحصیل هستند، به دلیل برخورداری از سهمیه تدریس به صورت تضمینی از شغل معلمی برخوردار خواهند شد.

نکته مهم: به منظور موفقیت در دانشگاه فرهنگیان از کسب آمادگی لازم برای مصاحبه حضوری با شرکت در کارگاه های آنلاین و پرسش از سایر داوطلبان قبول شده در سال‌های قبل به هیچ عنوان از آمادگی لازم به منظور یک مصاحبه قوی غافل نشوید.

شروع کار در مدارس و آموزشگاه‌ها

چگونه معلم فنی حرفه‌ای شویم؟ سوال بسیاری از عزیزان که در پاسخ باید گفت این روش بسیار مناسب افراد علاقه‌مند به تدریس در سطح مراکز فنی‌حرفه‌ای کشور است، همچنین از دیگر مکان‌های استقبال کننده از این افراد آموزشگاه‌ها و هنرستان‌ها است.به این منظور تنها کار لازم، صحبت با مدیریت این نوع مراکز و ارائه رزومه معتبر خود به آن‌ها است تا در صورت نیاز به مربی استخدام شوید.

همچنین افراد علاقه‌مند به حرفه معلمی می‌توانند با ثبت‌نام در وب سایت‌هایی کاریابی در سراسر کشور مانند سایت‌هایی معتبر جابینجا، دیوار، کارلنسر و … نیز آگهی‌های استخدامی روزنامه نسبت به موسساتی که قصد استخدام یک مربی در زمینه تدریس رشته‌های عملی و فنی‌حرفه ای را دارند اقدام نمایید.

در بسیاری از طراحی سایت‌های کاریابی امکان سرچ پیشرفته، قرار دادن رزومه و شماره تماس به منظور جست‌وجوی دو طرفه و‌ ایمیل آگاه کننده از آخرین شرایط جذب نیرو و استخدام در موسسه های مختلف وجود دارد که مسیر پیدا نمودن کار مورد نظر را برای شما عزیزان بسیار هموار می‌نماید. لذا پیگیری از سایت‌هایی کاریابی یکی از بهترین و در دسترس‌ترین روش‌هایی ممکن به منظور استخدامی در حوزه معلمی است.

نکته مهم: در زمان درخواست به منظور استخدامی در نظر داشته باشید که رقیبان بسیار زیادی دارید، لذا تا حد ممکن توانایی خود را در تسلط بر زبان انگلیسی، مهارت‌های نرم افزاری مرتبط، شرکت در دوره‌های فنی حرفه‌ای مرتبط با رشته، تسلط بر نرم‌افزار‌های مهم مرتبط با رشته، فعالیت‌های تحقیقی و علمی گذرانده، برخورداری از اطلاعات عمومی خوب و برخورداری از فن بیان به منظور ارائه یک رزومه خوب در زمان مصاحبه شانس قبولی شما را در میان سایر متقاضیان به میزان چشمگیری افزایش خواهد داد. لذا از این مسئله مهم به هیچ عنوان غافل نشوید.

مراحل رسیدن به شغل دبیری فنی حرفه‌ای

به جهت ورود به شغل دبیری فنی‌حرفه‌ای همانند بسیاری از مشاغل دیگر مسیر پر پیج و خم آن را باید با دقت و مرحله به مرحله طی نمود تا به هدف نهایی خود دست یافت. لذا مراحل رسیدن به شغل معلم فنی‌حرفه‌ای شامل ده مرحله اساسی و مهم است که عبارت است از:

۱. در مرحله اول پس از گذراندن مرحله کنکور و رسیدن به زمان انتخاب رشته، اولویت انتخاب دو دانشگاه فرهنگیان و یا شهید رجایی به منظور قرارگیری در مسیر درست و حرفه‌ای شغل معلمی در همان ابتدای مسیر

نکته مهم: در زمان انتخاب رشته در دانشگاه‌های نام برده شده حتما باید دقت داشته باشید که در انتخاب رشته در هر شهر، داوطلبان بومی همان منطقه به منظور شغل معلمی گزینش می‌شوند. همچنین در شهرستان‌ها دیگر نیز استفاده از قانون بومی گزینی اجرا خواهد پذیرفت.

۲. در این مرحله گذراندن تعیین محل خدمت معلمان پس از گذراندن دوران تحصیل در دانشگاه مورد نظر، به دستور اداره آموزش و پرورش شهر مورد نظر انتخاب خواهد پذیرفت. لذا دقت فرمایید در صورت عدم علاقه و عدم مراجعه به محل گفته شده، حکم استنکاف از انجام تعهد برای شما صادر خواهد شد.

۳. گذراندن بررسی صلاحیت عمومی و تخصصی فرد درخواست دهنده به عنوان معلم توسط مراکز استخدام کننده به منظور استخدام

۴. در این مرحله گذراندن قسمت معرفی به منظور مصاحبه انجام می‌شود. لذا پس از قبولی در مصاحبه‌های مراکز درخواست دهنده، نوبت به مرحله گزینش نهایی آموزش و پرورش بسته به شرایط مورد نظر آن مجموعه‌ها انجام خواهد شد.

۵.در این مرحله افرادی که پس از گذراندن مراحل بالا مورد تایید وزارت آموزش و پرورش به منظور استخدام شغل معلمی نباشند، رد صلاحیت خواهند شد.

۶. این مرحله سازمان سنجش کل مبنی بر قوانین از قبل تعیین شده توسط آن، سازمان اقدام به بررسی بومی بودن یا نبودن افراد شرکت کننده در آزمون معلمی نموده و در صورت درست بودن مدارک اخذ شده متوسطه و پیش دانشگاهی داوطلب مطابق با شهر مورد نظر، بومی همان شهر به شمار خواهد رفت.

همچنین در صورتی که محل گذراندن مدارک دبیرستان با شهر انتخاب شده متفاوت باشد، محل به دنیا آمدن متقاضی به عنوان محل بومی او تلقی خواهد شد.

نکته مهم: اگر سه سال آخر تحصیل در دبیرستان در محلی خارج از کشور توسط داوطلب گذرانده شده باشد، در این صورت استان تولد او بومی تلقی خواهد شد و اگر سه سال آخر دبیرستان تحصیل و محل تولد در خارج از کشور باشد، محل بومی این فرد پایتخت ایران یعنی تهران تلقی خواهد شد.

۸.گذراندن مرحله ارزیابی معیارهای سلامت روان و جسم به منظور شغل معلمی مانند: سنجش توانایی‌‌های گفتاری،شنیداری، رفتاری، قد و وزن، سابقه بیماری و سلامت بینایی و… که توسط پزشک متخصص یا روانشناس انجام می‌شود.

  1. ارزیابی توانایی علوم پایه و فناوری اطلاعات در این مرحله، که تمامی متقاضیان باید حداقل میزان توانایی‌ را در این قسمت کسب نمایند. همچنین تمامی متقاضیان باید دوره رزومه مقدماتی را به منظور صدور حکم استخدام قطعی بگذرانند.
  2. تعیین زمان خدمت اجباری که تمامی متقاضیان پذیرفته شده باید حتما به میزان دو برابر مدت زمان تحصیل خود در حرفه معلمی در خدمت آموزش و پرورش باشند.
  3. افراد متقاضی فقط در صورت دریافت فرم موافقت از اداره آموزش و پرورش مربوطه می‌توانند شروع به شغل معلم فنی حرفه‌ای نمایند.

نکات مهم در معلم فنی حرفه‌ای شدن

به منظور استخدام در شغل معلم فنی‌حرفه‌ای همانند دیگر مشاغل نکات مهمی وجود دارد که رعایت آن‌ها به منظور پیمودن صحیح مراحل استخدامی بسیار ضروری است که این نکات خود به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می‌شوند و عبارت است از:

نکات مهم عمومی در معلم فنی حرفه‌ای شدن

۱.متقاضی حتما باید از تابعیت جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در حرفه معلمی برخوردار باشد.

۲. متقاضی حتما باید از اعتقاد به دین مبین اسلام یا ادیان تعریف شده در قانون اساسی جمهوری برخوردار باشد.

۳. رعایت تمامی قوانین اساسی حاکم بر جمهوری اسلامی ایران توسط متقاضی ضروری است.

۴. عدم برخورداری از سوء پیشینه و سابقه کیفری متقاضی ضروری است.

۵.عدم آلودگی به اعتیاد به انواع مواد مخدر

۶. برخورداری از حسن سابقه نیکو، فعال بودن، برخوردار از حسن خلق متناسب با شأن حرفه معلمی

نکات مهم تخصصی در معلم فنی حرفه‌ای شدن

۱. برخورداری از گواهینامه منبی بر پایان دوره پیش دانشگاهی

۲. کسب نمره علمی کل بسته به تراز تعیین شده در آن سال توسط سازمان سنجش کشور که در سال‌های اخیر حدود ۶۵۰۰ و بالاتر در زیر گروه‌های مربوط به آزمون سراسری بوده است.

۳.نداشتن هیچگونه شغل یا تعهد خدمت به سایر ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی و غیردولتی در زمان تحصیل

۴. برخورداری از حداقل معدل دبیرستان ۱۵

۵. برخورداری از حداکثر سن ۲۲ تا ۲۴ سال برای شرکت در مقطع کارشناسی

۶. متقاضیانی که قبلا در یکی از موسسات آموزشی عالی مشغول به تحصیل بوده‌اند، مجاز به انتخاب رشته مجدد و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان نخواهند بود.

۷. دادن تعهد رسمی مبنی بر عدم جابجایی ده ساله خارج از استان تعیین شده

۸. برخوردار از توانایی مطلوب در مهارت‌های مربوط به علوم پایه و فناوری اطلاعات

۹. کسب نمره قبولی در مصاحبه اختصاصی تعیین شده توسط ارگان مربوطه

جمع‌بندی

امروزه به دلیل توسعه سطح دانش و صنعت در دنیا حرفه معلمی از جایگاه برجسته‌ای در میان جوامع برخوردار بوده و تقاضا برای استخدام معلم همیشه وجود دارد، در این میان تسلط بر حرفه‌ای عملی که نیازمند محیطی نظیر مراکز فنی حرفه‌ای است نیز امروزه از استقبال قابل توجهی در صنعت برخوردار است. لذا استخدام یک معلم فنی حرفه‌ای خوب نیز از اولویت‌های امروزه موسسه‌های فنی حرفه‌ای کشور است.

بر این اساس در این مقاله سعی نمودیم به تمامی سوالات مهم شما متقاضیان عزیز در رابطه با حرفه معلمی پاسخ صحیح ارائه بدهیم. همچنین به منظور رسیدن به شغل معلمی ۱۰ گام مهم موثر را بررسی نمودیم و در پایان مقاله نیز به سوالات متداول شما عزیزان در رابطه با این که چگونه معلم فنی حرفه ای شوید پاسخ دادیم. امیدوارم مطالب این مقاله شما عزیزان را در کسب اطلاعات درست در این زمینه راهنمایی نماید.

اشتراک گذاری

یک نظر دهید